2010. szeptember 9., csütörtök

4D Genesis

Már nagyon vártuk a következő találkozást Kittivel. Pont a betöltött 27. héten mentünk ultrahangra, mert azt olvastuk, hogy ekkor már jól körvonalazódik a kis pofija, és már jól látszódnak a vonásai. Izgatottan vártuk a napot.

Kicsit izgultunk, hogy az egyik veséjénél a tágulat vajon nőtt-e. Valahogy éreztem, hogy nem lehet baj, a mi kis bogárkánkkal!

A szonográfus hölgy nagyon kedves volt, és szerencsére minden rendben volt. A súlya 1037 gramm, plusz-mínusz 151 gramm, a hossza kb. 37 cm. A fejszélesség mérete 7,11 cm-es, a fejkörfogata 25,85 cm, a haskörfogata 22, 64 cm, és a combcsontja 4,99 cm hosszú. Mindegyik érték megfelelt Kitti korának, talán a combcsontja volt kicsit rövidebb, de azt már korábban is egy-két mm-rel kisebbnek mérték. Na, nem lesz egy hosszú combú, a családban végül is senki nem az! A vizsgálati értékek alapján 4 nappal idősebbnek számolták a babát. A veséjét is megmérték, és egy picit nőtt a tágulat 3,5 mm-es, de még ez is jóval az 5 mm-es határon belül van!

Nagyon szépséges volt Kittink. Szegény aludt volna, de mivel az ultrahang fejével állandóan piszkáltuk, kicsit morcos lett. Többször is elrugdosta magától az ultrahang fejét, amin mi jól szórakoztunk. Már nyitogatta a szemét, száját, ásított, és a kezeivel játszott. Csodálatos érzés volt látni ezt! Sajnos, hamar megunta, hogy mi nézni szeretnénk, és egyre többször takarta el az arcát a kezeivel, bújt a méhlepény felé. Zaklatásnak vette, hogy mi gyönyörködni szerettünk volna benne. Hiába fordított oldalra a szonográfus, hiába tornáztatott, rázta a hasam, és hiába ettem szőlőcukrot, semmi nem segített. Kittikénk szégyenlősen egyre inkább eltakarta magát, egyre inkább elbújt. Végül is sikerült egy jó képet csinálni róla.

Szerintem leginkább énrám hasonlít, a szája a páromé, az orra, pedig kis pisze, mint a húgomé. Szerintem nagyon szép baba lesz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése